Özellikle de kadınlar iş yerlerinde kimi zaman cinsel taciz durumu ile karşı karşıya kalabiliyor. Birçoğu bu konuda ne yapacağını bilemediği için sessiz kalıyor ve karşı taraf da onun bu sessizliğinden faydalanıyor. Bu konuda ne yazık ki çok az kadın duruma karşı müdahale etmeyi tercih ediyor. Halbuki atılması gereken adımlar bundan çok daha fazlası olmalı.

iş yeri

iş yeri

Yöneticiler Bu Konuda Bilinçli Olmalı

Şirket içi cinsel tacizlerin yaşanmaması adına öncelikli olarak yöneticiler bu konuda bilinçli olmalı. Yapılacak olan hizmet içi eğitim programları ile beraber iş yerindeki cinsel tacizler ile alakalı tüm çalışanlar bilinçlendirilmelidir. Bununla beraber böylesine bir durumun yaşanması sonrasında yaptırımların çok ciddi olacağının belirtilmesi; oluşabilecek olumsuz durumların da önüne geçilmesini sağlayacaktır.

Cinsel Taciz İspatlanmalı

Sözlü ya da fiziki olması fark etmez; cinsel tacizin oluştuğu anda bunun kayıt altına alınması; daha sonrasındaki süreçte oldukça büyük bir öneme sahip olacaktır. Kadınların bu aşamada yapmaları gereken en önemli şey ise korkmadan meydana gelen gelişmeleri ilgili birimlere iletmek adına saklamak olmalı.

iş yerinde taciz

iş yerinde taciz

Durum Gerekli Mercilere İletilmeli

Ne yazık ki pek çok kadın yaşamış olduğu cinsel tacizi farklı sebeplerden ötürü saklamak zorunda olduğunu düşünüyor. Halbuki gerçekte durum çok daha farklı. Ne olursa olsun konunun arkasında durulmalı ve ilk önce yönetici bu durumdan haberdar edilmeli. Sonrasında eğer ki istenilen sonuçlar elde edilmiyorsa, konu resmi kurumlara iletilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir