Teknoloji İdaresi

Teknolojiyi hayatımızdan tamamen çıkarmak mümkün olmasa da kontrol etmek pekala mümkündür. Aile içerisinde birlikte geçirilecek vakitlerin ve paylaşımların arttırılması aile bireylerini birbirine bağlayıcı unsurlardır. Hep birlikte yemek yemek, pikniğe, tiyatroya, sinemaya gitmek, alışverişe çıkmak , sohbet etmek,  aile büyüklerini ziyarete gitmek birlikte tamamlanacak olan mutlu aile tablosunun tuvali, boyası, fırçasıdır.

teknoloji

teknoloji

Çocukların ”aman yemeğini yesin” diye TV önüne oturtularak  veya elinde tabletle yemek yedirmek, ne yediğini bile anlamayan çocuk için obeziteye kadar giden ciddi biyolojik tehlikeler oluşturur. Psikolojisi gelişemeyen çocuk, sessiz, içine kapanık, iletişim kurma becerisinden yoksun pasif bireyler olarak kendini hayatın içinde bulduğunda çok bocalar. Sosyal ortamlara adapte olamayan, arkadaş çevresi edinemeyen asosyal bir karakter olarak psikolojik ve sosyolojik sorunlar yaşar.

teknoloji çağı

teknoloji çağı

Kültürümüzde var olan ailevi değerlerimizin zayıflamasına, yok olmasına etki eden  teknolojiyi kullanmada çocuklara doğru rol model olabilmek gerekir. Kısıtlamak, yasaklamak çok etkili olmaz, daha çok ilişki gerilimini arttırır. Sosyal ortamlara zemin hazırlayarak, programlar yapmak, aktivitelere yönlendirmek sezdirmeden teknoloji bağımlılığını azaltacaktır. Vaktinizi kitap okuyarak geçirdiğinizi, sinemaya, tiyatroya, veya bir spor etkinliğine gittiğinizi gören çocuğunuz mutlaka bunlardan etkilenecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir