Hangi Diyetle Kaç Kilo Verdiniz?

Fazla kilolu insanlar ve sağlıklı hayat yaşamak isteyenler, dengeli ve düzenli beslenmeye başvuruyor. Diyetin yarısı beslenmeyi, yarısı da spor yapmayı gerektiriyor. Sporsuz bir diyet düşünülemiyor. Diyet, beslenme düzeni anlamına geliyor.

Bir diyet çeşidi

125 kiloda olan bir insan, şu diyeti uygularsa 3 ayda 13 kilo verebilir;

1- Sabah saat 11.00’de uyanır uyanmaz 2 bardak su içmek, kahvaltıda 2 dilim ekmekle beraber, 7 adet zeytin, bol domates, bol salatalık ve biber, bir kibrit kutusu peynir ve bir adet haşlanmış yumurtayla kahvaltı yapmak,

2-Ara öğünde saat 15:00’de, 5 adet ceviz ve badem, 1 su bardağı yoğurt ve bir tane meyve yemek,

3-Akşam yemeğini saat 18:00’de bir tabak etli sebze yemeği, bir su bardağı yoğurt ve bol yeşillik veya salatayla geçirmek,

4-Günün son ara öğününde ise 1 su bardağı yoğurt yemek,

5-Günde 45 dakika spor yapmak,

6-Bol su içmek

Vücutta sarkmaları önlemenin yolu, 20 dakika kültürfizik hareketleri yapmaktan geçiyor. Bunlar, istikrarlı şekilde yapılmalı. Bu diyeti uygulayan bir insan, sağlıklı bir bedene sahip olabiliyor. Diyetle birlikte mutluluk hormonu da salgılanıyor.

Spor yaparken enerji harcandığı için diyetisyenler beslenmede kaloriyi biraz artırabiliyor. Spor öncesi karbonhidratlı besinler tüketiliyor. Akşam yemeğinden önce spor yapılıyorsa, meyve, galeta türü öğünler veriliyor. Akşam yemeğinden önce ise, önce süt, ayran ve karbonhidrat, sonrasında protein veriliyor. En az iki saat önceden beslenilmesi gerekiyor. İnsanlar, spor sonrasında da protein kaynaklı beslenip, yemeklerini yiyebiliyorlar.

Ömür boyu sürmeli

Diyetin ömür boyu süren bir yaşam tarzı olduğu unutulmamalı. Aksi takdirde, verdiğiniz bütün emekler boşa gidiyor, tekrar kilo alınıyor. Daha dinç hissetmek, diyet sayesinde gerçekleşiyor. Haftada 1 veya 1,5 kilo vermek, uzmanlar tarafından sağlıklı olarak kabul ediliyor. Ayrıca, diyet yapan insanlarda sağlık bilinci oluşuyor. İnsanlar bir ortama girdiklerinde neleri yemeleri gerektiğini bilerek, ona göre hareket ediyorlar.

Ciddi hastalıklar

Fazla kilolu olmak, bedeni yoruyor. Mutsuz bir yaşama neden oluyor. En önemlisi de, çok ciddi hastalıklar obeziteden kaynaklanıyor. İnsan, diyet sonucunda kendisini rahat hissediyor.

Yüksek tansiyon, kalbin hızlı atması, rahatsız hissetme gibi sorunlar hayatı olumsuz etkiliyor. Ayak ağrıları da bu sorunlara ekleniyor. Sıcağa duyarlılığın normalden fazla olması da kilolu insanlarda dikkat çekiyor. Kilolu olmak, birçok hastalığın başlıca nedenleri arasında yer alıyor. Stres ise, diyetin en büyük düşmanlarından biri olarak göze çarpıyor. Stres, bedene baskı yaparak, insanların çok sayıda kaçamak yapmasına yol açıyor. Ayrıca, uzmanlar, bir diyetisyen kontrolünde diyet yapılması gerektiğini söylüyor.

Diyet yaparken, iradeli olmak gerekiyor. Sağlığını düşünen ve nefsini kontrol eden insan, diyette başarıya ulaşıyor. Diyet sürecinde sabırlı olmak, düzenli ve disiplinli yaşamak, sağlıklı bir ömür için büyük önem taşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir