Apandist Hastalığı Nedir?

Kalın bağırsağın başlangıç kısmında bulunan ve doğuştan gelen kör bir bağırsak parçası olan apandist, görevi tam olarak bilinmeyen bir organdır. Kalın bağırsağın başlangıcında bulunur ve 2-3 mm. Boyundadır. Görevi tam olarak bilinmese de, insan hayatının ilk yıllarında bağırsakların savunma mekanizmalarını düzenlediği biliniyor.

apandist

apandist

Bu organ iltihaplandığı zaman apandist hastalığı dediğimiz bir hastalık ortaya çıkıyor. Genel olarak üç yaşından sonra görülmeye başlayan bu hastalık, 35 yaşından sonra görülme riski azalan bir hastalıktır.

Apandist Hastalığının Belirtileri

Hastalığın belirtileri kişiden kişiye değişiklik gösterir. Ancak genel olarak belli başlı belirtileri vardır. Bu belirtiler arasında; karın ağrısı, bulantı, kusma, iştahsızlık ve ateş sayılabilir.

Apandist Hastalığı Tedavisi

Bu hastalığın kesin olarak tedavisi operasyondur. Hastalığın teşhis konulduktan sonra ilk evrelerde tedavisi, küçük ameliyat kesikleridir. Apandist tedavisi, ameliyat gerektiren bir durumdur. Apandisti patlamış bir kişi için, geniş çaplı kesikler gerektiren operasyonlar yapılır.

apandist tedavisi

apandist tedavisi

Daha ciddi durumlarda ise operasyon süresi uzayabilir. Normal bir apandist ameliyatından sonra hasta, bir gün hastanede kalırken, ciddi bir operasyon geçirmiş bir kişi için bu süre beş güne kadar çıkar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir