Genişletilmiş Sac

Genişletilmiş sac malzemeler, elmas şeklindeki açıklıklı desenler ile tasarlanır ve sac malzemelerin kesilmesi ve gerilmesi ile üretilir. Genel anlamda ayırıcılar, yürüyüş yollarında ki ekranlar, güneşten koruyucular ve dekoratif kaplamalar olarak kullanılırlar. Genişletilmiş sac ürünler ayrıca filtrasyon, havalandırma, drenaj, donatı ve bina ve inşaat uygulamalarında kullanılır. Piller ve yakıt hücreleri ayrıca daha ince ve özel genişletilmiş sac malzemeler kullanır.

Genişletilmiş Sac Türleri

-Metal:

Metal genişletilmiş sac malzemeler, hassas bir kalıbın sac malzemeyi tek bir işlemde kesip gerdiği bir kesme ve dikiş işlemiyle yapılır. Tedarikçiler, çeşitli konfigürasyonlar sunmak için birçok farklı kalıp kullanır. Bir desen seçerken, tekdüzelik ve elektrik iletkenliği önemli hususlardır. Genel olarak, katı folyo yapılara sahip metal sac malzemeler daha dayanıklıdır ve dokuma tel kumaş şeritlerinden daha az temas direnci sağlar.

-Plastik:

Plastik genişletilmiş sac malzemeler, polivinil klorürün kimyasal direncini kapalı hücre genişletilmiş bir çekirdek ile birleştiren hafif bir malzeme olan genişletilmiş PVC levhayı içerir. Bazı plastik genişletilmiş sac malzemeler baskı, boyama veya püskürtme için uygun yüksek kaliteli bir yüzeye sahiptir. Diğerleri gıda işleme için yasal gereksinimleri karşılamaktadır.

Takımlama Neden Önemli?

Genişletilmiş metallerde kullanılan takım, açıklıkların şeklini, boyutunu ve sayısını belirler. Bu hassas kalıp, genellikle milimetre (mm) veya inç cinsinden ölçülen elmas boyutunun uzun yolunu da belirler. Elmasın kısa yolu olarak adlandırılan bir özellik seçilebilir ve makine tarafından ayarlanabilir. Kesme ve dikiş işlemi tamamlandıktan sonra, metal genişletilmiş sac malzemeler istenen kalınlığı üretmek için bir dizi merdaneden geçirilir. Nihai ürün belirli boyutsal gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlanmıştır.

Spesifikasyonlar ve Test Prosedürleri

Genişletilmiş metaller için ürün özellikleri arasında inç başına ağ, inç kare başına açıklık, kapsama alanı, açık alanlar, alan başına ağırlık ve toplam yüzey alanı bulunur. Test prosedürleri arasında çekme testi, bükülme testi, çekme testi ve tuz çözeltisi kaplama testleri bulunmaktadır. Özellikleri arasında yüksek sertlik ve küçük gözenek boyutları bulunur. Sert çelikten yapılmış ve drenaj bariyerleri olarak veya yüksek havalandırmanın gerekli olduğu yerlerde malzeme depolamak için kullanılan genişletilmiş sac malzemeler tüm uygulama gereksinimlerini karşılamalıdır.

Genişletilmiş Metal Sac Teknik Açıklaması

Genişletilmiş metal saclar, katı saclardan veya karbon, galvanizli ve paslanmaz çelik plakalardan ve ayrıca alüminyum ve bakır, nikel, gümüş, titanyum ve diğer metallerin çeşitli alaşımları olarak üretilir. Çünkü genişleyen metal dayanıklı olabilmesi için sağlam bir metal levhadan yapılır ve kaynak yapılmaz.

Genişletilmiş sac üretmek için bir levha veya plaka aynı anda yarılır ve
gergin hale sokulur. Bu işlem kesimleri elmas şeklindeki deliklere genişletir.
düzgün boyut ve şekil önemlidir. Genişleme sürecinde hiçbir metal kaybolmadığından, genişletilmiş metal uygun maliyetlidir ve malzemeyi koruyarak enerji tasarrufu sağlar.

Genişletilmiş Sac Kullanım Alanları

Genişletilmiş metal, diğerlerinin yanı sıra platformlar, podyumlar, yürüyüş yolları, ray muhafazaları ve konveyörler gibi alanlarda yaygın olarak kullanılan çok yönlü bir ürün haline getiren elmas şeklindeki açıklıklar içerir. Mevcut ızgara, döşeme veya elmas plaka üzerine de uyarlanabilir ve birçok alanda mükemmel maliyet etkin bir çözümdür. İşte dört yaygın metal genişletilmiş sac türü:

Standart Genişletilmiş Metal Sac

Standart genişletilmiş metal, metali kesen ve uzatan bir elmas deseninde üst üste binen şeritler oluşturan bir preste oluşturulur. Bu desen hava sirkülasyonu sağlar, ancak orijinal metalin mukavemetini ve dayanıklılığını da korur. Düzinelerce farklı genişletilmiş metal boyutu ve ağırlığı vardır ve bunlar dolaplarda, depo muhafazalarında ve makine güvenlik korumalarında kullanılabilir.

Düzleştirilmiş Genişletilmiş Metal

Standart işlemden sonra yassılaştırılmış genişletilmiş metal, yassılaştırmak için soğuk haddeleme presi kullanılarak ikinci kez işlenir. Bu, düzleştirilmiş genişletilmiş metali eskrim, havalandırma, kafesler ve döşeme için mükemmel hale getiren pürüzsüz, düz bir yüzey oluşturur. Tamamen metal kaymaya dayanıklı kaplamalar, yayalara dayanıklı ve yüksek çekişli bir yüzey sağlayan yürüyüş yolları için uygulanabilir.

Genişletilmiş Metal Hasır

Genişletilmiş metal ağ, ince ağdan daha ağır versiyonlara kadar çeşitli şekil ve boyutlarda sunulmaktadır. En sık güneş perdeleri, oda bölücüler, ızgaralar ve havalandırmalı depolama sistemleri gibi dekoratif ve mimari amaçlarla kullanılır.

Genişletilmiş Metal Izgara

Bu, normalden daha ağır olan düşük karbonlu çelik plakalar oluşturmak için kullanılan bir ızgara türüdür. Bunlar, makine platformları, yürüyüş yolları, merdivenler veya büyük yaya alanları gibi ağır hizmet alanları için kullanılır. Genişletilmiş metal ızgara, fantastik bir güç / ağırlık oranı sağlar ve ayrıca tek bir ek işlem gerektirmeden doğal olarak kaymaz.

Ürünler için https://www.ceylanlarmetal.com/urun/genisletilmis-metal-mesh tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir