Google Reklam İçeriklerini Kısıtlıyor!

Google, reklam veren markalar için aşırı ve rahatsız edici materyallerin yanında durmasını engelleyeceği yönündeki eleştirilerinden ötürü, YouTube ve diğer sitelerden daha geniş bir içerik yelpazesinin yanı sıra görüntülü reklamlarını çekiyor. Google, nefret dolu, saldırgan ve küçümseyici içeriğe karşı daha sert bir duruş sergileyeceklerini açıkladı.

Google

Google

Google İnsanları Yanlış Yönlendirme İhtimali Olan Her Reklamı Sansürleyecek

Demokratik toplumlarda seçmenler arasında bölücü mesajlaşma yaymak ve nüfuz oluşturmak için çevrimiçi kanallar kullanan aşırılık yanlısı hareketler hakkında artan bir endişe baş döndürücü tartışmalara yol açtı. Geçtiğimiz hafta Avrupa’da birçok marka ve yayıncı, terörizm ve antisemitizmi teşvik eden videolar ve haberler gibi çevrimiçi reklam ağlarıyla uzun süredir devam eden insanların provoke edildiği yönündeki bir konunun gündeme gelmesinden sonra Google’ın ağından reklam çekeceğini belirtti. O zamandan beri pek çok marka boykota katıldı.

google reklam

google reklam

İngiltere hükümeti, Guardian gazetesi ve Fransız reklam ajansı Havas da dâhil olmak üzere reklam verenlerin eleştirilerine yanıt olarak Google, reklamlarının YouTube’da ve Google görüntülü reklam ağında nerelerde görünebilecekleri konusunda daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlamak için kontrollerin genişletileceğini belirtti.

Toplumsal bölünmeleri genişletmeyi amaçlayan içeriğe finansal teşviklerle birlikte bir platform sağlayarak çevrimiçi nefret yayılmasına yardımcı olmakla suçlanan Google şu anda daha fazla ayrıntı sunuyor ve açıkça değişiklik yapmaya başladığını, belirgin bir şekilde reklam verenlere yönelik yeni kontroller ile markaların reklam ağından uzaklaşmamasını umuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir