Mutfak Dolabı Yetmeyenlere Alternatif İpuçları

Evin en yoğun, kullanışlı ve rahat olan bölümlerinden biri olan mutfakta çoğu zaman dolaplar yetersiz kalabilir. Kalabalık bir aileniz varsa eşyanız fazla olacağı için yeni bölümler açmanız gerekebilir. Mutfağınız dar ise yeni depolama alanlarını pratik çözümlerle kendiniz sağlayabilirsiniz. Mutfağınızı daha kullanışlı hale getirdiğiniz zaman sevdiklerinizle daha çok vakit geçireceğiniz yaşam alanınıza huzur da sağlarsınız.

Mutfak Dolabınız Sınırlıysa Pratik Depolama Alanları

Yeni dönem oldukça yaygın olarak kullanılan tavan askılarından yararlanabilirsiniz. Tava, tencere, gibi mutfak gereçlerinizi rahatlıkla oraya dizebilirsiniz. Tavan askıları aynı zamanda mutfağınızın görünümüne de profesyonel bir hava getirir. Mutfağınız yüksek değilse tavana askı asmak yerine duvara askı takabilirsiniz. Orta büyüklükteki mutfak gereçlerinizi duvar askılığında depolayabilirsiniz.

Raflar ise her türlü fazlalık için oldukça kullanışlı yöntemdir. Basit rafları kendiniz monte edebilir ve istediğiniz eşyayı sergileyebilirsiniz. Mutfağınız genişse bağımsız bir bölümde tekli raflar kullanabilirsiniz. Çekmecelerinize ise özel çekmece mekanizması kullanarak kendinize daha çok bölüm yaratabilirsiniz.

Mutfağınızın bir bölümüne renkli hasır sepetler yerleştirerek gıdalarınızı orada saklayabilir ve karmaşayı ortadan kaldırabilirsiniz. Fincan ya da kulplu çay bardaklarınızı ise tezgaha yerleştireceğiniz askılığa asabilir ve yerden kazanabilirsiniz. Dolapların iç kısımlarına belirli askılıklar asarak küçük saplı tencerelerinizi oraya yerleştirebilir ve dolap gözlerinde kendinize daha fazla alan açabilirsiniz. Kapı arkasına monte edeceğiniz bez torbalara da işinize yarayacak önemli mutfak malzemelerini koyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir