Hesaplı Alışveriş Nasıl Yapılır?

Kadınların alışveriş tutkusu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Ancak kimi zaman kadınların büyük bir kısmı alışveriş yaparken ipin ucunu kaçırıyorlar. Böyle olunca da maddi anlamda büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Bunun olmasının engellenmesi adına ise birkaç detaya dikkat edilmesi gerekmekte.

alışveriş

alışveriş

Neler Alacağınızı Netleştirin

Hesaplı bir alışveriş için ilk aşamada nelere ihtiyaç duyulduğunun netleştirilmesi gerekmektedir. Yani gördüğünüz bir ürün ciddi oranlarda indirimde olsa bile bu indirimli hal bile kullanılmayacak ürün yüzünden paranın çöpe atılması anlamına gelir. Bundan dolayı alışverişe gidilmeden önce nelerin alınacağının netleşmesi önemlidir.

Taksit Cazibesine Kanmayın

Özellikle kredi kartlarının kullanılmaya başlaması ile alışveriş tam bir çılgınlık halini almaya başladı. Kadınlar da ödemekte oldukları faiz oranlarına bakmadan en ufak bir ürünü bile oldukça yüksek faiz oranlarını ödeyerek alıyorlar. Bu tarz durumları yapmak yerine alışverişlerde mümkün olduğu kadar nakit para kullanılmalı ve pazarlık payı varsa kullanılmalıdır.

taksit

taksit

Marka Bağımlılığından Kurtulun

Her geçen gün artmaya başlayan markalar; kendi hedef kitlelerine yönelik çalışmalar yapmaya başladıkça kadınlarda marka takıntısı oluşmaya başladı. Birbirinden ünlü markalar tarafından ortaya çıkartılan ürünler de kadınlar tarafından büyük bir istek ile alınıyor. Halbuki gereksiz yere yalnızca marka olduğu için seçilecek olan ürünler kullanılmadan bir kenara atılırken bütçelerde tahmin edilenden çok daha ciddi boyutlarda sorunların çıkmasına neden olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir