Hassas Gözlerde Göz Makyajı Nasıl Yapılmalıdır?

Kadınların yüzlerinde en çok sevdikleri yerlerden biri gözlerdir. Makyajlarda da genellikle en çok gözlere önem verilir. Hem daha çekici görünebilmenin hem de bakışlara anlam yüklemenin yolu olan göz makyajında kolayca iltihaplanma, göz yaşarması ya da kanlanma gibi problemler yaşayan kişilerin daha dikkatli olmaları gerekir.

göz makyajı

göz makyajı

Hassas gözlere yapılacak makyajda seçilecek ürünlerin belli bir kaliteye sahip olması ve içerisinde alkol gibi gözle temasta yakıcı olan bileşenlerin bulunmadığından emin olmak gerekir. Yalnızca ürün kalitesi değil aynı zamanda kullanılan fırçanın ya da direkt olarak uygulanan ürünlerin başkası tarafından kullanılmadığına emin olmak gözün mikrop kapmasına engel olur.

Göz Makyajında Hijyenin Sağlanması

Göz makyajından önce gözle temas edebilecek olan eller ve göz çevresinin iyice temizlenmelidir. Bazı durumlarda göz çevresinin kuruluğu ya da aşırı yağlı olması gözü daha hassas kılan bir unsurdur bu yüzden göz çevrelerine düzenli olarak bakım yapılmalıdır. Bu hem gözün hassaslaşmasını engellemekte hem de makyajın daha çarpıcı durmasında yardımcı olur.

koyu göz makyajı

koyu göz makyajı

Göz içerisinden çekilen kalemlerin göz yüzeyine zarar verme ihtimali olabileceği için bu tip bir işlem yerine gözün dış çerçevesine kalem çekmek daha doğru olur. Kalemin dışında göz için kullanılan bir diğer riskli ürün de farlardır. Farlar toz ürünler oldukları için tozların göze girmesi ve rahatsız etmesi muhtemeldir. Bunu önlemek adına krem farlar tercih edilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir