YouTube Kids Çocuğunuz için Ne Kadar Güvenli?

YouTube Kids her ne kadar güvenilir olsa da çocuklarımızın göremediği olgun içerikler de var. Video paylaşım uygulaması, site için seçilen reklamların yaşına uygun olduklarından emin olmak için bir inceleme sürecinden geçmesini ısrarla vurguluyor. Bununla birlikte, siz veya çocuğunuz uygunsuz bir içeriğe rastlarsanız, orijinal YouTube uygulamasında yaptığınız gibi engelleyebilirsiniz.

youtube kids

youtube kids

YouTube Kids Ebeveyn Kontrolü için Yapabilecekleriniz

Çocuğunuz için mümkün olan en iyi deneyimi sağlamak için ebeveyn kurulumu gerekir. Uygulama bir oturum açma veya Google hesabı gerektirmiyor. Uygulama indirildikten sonra YouTube, yetişkin olduğunuzdan emin olmak için bir kod eklemelerini isteyecektir, bu durumda hangi ayarları kullanmak istediğinizi kontrol edecektir. Bu ayarlar, aramayı kapatarak çocuğunuzun deneyimini sınırlamayı içerir, çocuğunuz içeriği arayamaz, bu da izlemesini istemediğiniz bir videoyla karşılaşma ihtimalini azaltır.

youtube kids uygulaması

youtube kids uygulaması

Ebeveynler için sunulan bir başka seçenek; zamanlayıcı işlevi. Ebeveynler, çocuklara izlemeyi bırakma zamanı geldiğini söyleyerek ekran zamanlarını sınırlayabilir. Süreölçer bir dost uyarısı görüntüleyecek ve oturum sona erdiğinde uygulamayı durduracaktır. Bu ayarlar, uygulama canlı olduğunda kolayca güncellenebilir. Ebeveynler, uygulama ekranındaki kilit simgesine dokunmanız yeterlidir.

Kurulum yapıldıktan sonra kullanıcılar, videoları ana sayfadaki dört şema (Şov, Müzik, Öğrenme ve Keşfetme) üzerinden görüntüleyebilir. Hesap belirli bir süre etkin olduğunda, kullanıcılara daha önce görüntülenen içeriğe dayalı olarak neyin izleneceği konusunda öneriler de veriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir